NEEM CONTACT OP

keyboard_arrow_up

Slimgrip in vakblad
NOA-afbouwzaken

Slimgrip team | 08 april 2021 | 5 min leestijd

keyboard_arrow_right DOWNLOAD PDF

Op 8 april 2021 heeft NOA-afbouwzaken een leuk artikel in hun vakblad gepubliceerd over Slimgrip. Dit artikel gaat over de gepatenteerde stucprofielen die wij tien jaar geleden hebben geïntroduceerd. We wensen je veel leesplezier en laat ons vooral weten wat je van het artikel vindt!

BETERE HECHTING, STRAKKE HOEKEN EN NIET VET

De gepatenteerde Slimgrip stucprofielen, die Ceves Vergeer ongeveer 10 jaar geleden introduceerde, worden door heel veel stukadoors gewaardeerd. De profielen zijn befaamd om het feit dat ze zo goed hechten, geen strepen achterlaten en voor uiterst strak gestucte hoeken zorgen. Twee NOA-leden werken er al jaren mee en zeggen nooit meer iets anders te willen. “Geen idee hoeveel van die profielen we al gebruikt hebben, maar het gaat om heel veel kilometers.”

Hendri Paas, directeur/eigenaar van Paas Totaalafbouw uit Emmen laat zijn ruim 50 werknemers met niets anders werken dan Slimgrip. Een van de laatste werken waarin Paas kilometers aan Slimgrip-profielen gebruikte is de 65 meter hoge en 17 verdiepingen tellende Hondsrug Toren in Emmen. “Dat was een enorme klus en dan is het extra belangrijk dat je met goede materialen werkt. Door het ribbeltje en de opstaande neus kun je deze profielen heel goed stellen en hechten ze heel goed. En dan kun je meters maken”, zegt Paas. Ruben Cornelissen van Stukadoorsbedrijf R. Cornelissen werkt alleen nog maar met stucprofielen van Slimgrip. “Sinds ik ze voor het eerst ontdekte gebruik ik geen andere profielen meer. Slimgrip profielen hechten beter, ze zijn niet vettig, de hoeken draaien niet meer alle kanten op en het werk ziet er gewoon een stuk strakker uit.”

Vettig

Slimgrip is een lijn stukadoorsprofielen voor gipsplaat- dunpleister- en dikpleisterafwerking. Ceves Vergeer bracht de gepatenteerde profielen ongeveer 10 jaar geleden op de markt. “De standaard profielen zijn door de wijze van produceren altijd een beetje vettig”, legt Bas van der Kuijl van Ceves Vergeer uit. “Wij hebben toen bedacht dat het voor de handel goed zou zijn als er een barcodering op de profielen kwam, zodat deze bij de kassa gescand kunnen worden en voor de stukadoors werkt het prettiger als de profielen vetvrij zijn, steviger zijn en beter hechten tijdens het aanbrengen op de hoeken. Voor dat laatste doel hebben we hele kleine spikkeltjes op de profielen aangebracht. We noemen dat een 3D-profiel. De vorm en de spikkeltjes zorgen bovendien voor een hogere stevigheid. En doordat de profielen vetvrij zijn voorkom je strepen in het stucwerk.” Volgens Van der Kuijl is het product deels voortgekomen uit opmerkingen van stukadoors en zijn de productspecialisten van Ceves Vergeer altijd op zoek om producten verder te verbeteren. “Zoals bij veel oplossingen vallen er soms opeens dingen op hun plek. Wij kregen veel vragen over de vettigheid, de stevigheid en de hechting van stucprofielen. Daar zijn we op gaan ontwikkelen. Met als resultaat dat er minder nazorg nodig is van stucwerk omdat de hechting perfect is en dat scheelt in de kosten.”

KENNISPARTNER

Ceves Vergeer wil met Slimgrip niet alleen een leverancier van profielen zijn, maar ook een kennispartner. Van der Kuijl: “Er zijn zoveel verschillende profielen voor zoveel verschillende toepassingen. Daarin willen we stukadoors ondersteunen. Met advies en tips vanuit hun vakmanschap om zodoende bij te dragen en het vakmanschap naar een nog hoger niveau te tillen.”

KILOMETERS

De vinding is dus aangeslagen. Paas: “Ik kwam er voor het eerst mee in aanraking doordat ik de vertegenwoordiger van Ceves Vergeer regelmatig tegenkwam. En aangezien we bij elkaar uit de buurt komen, gun je elkaar eens wat. En met Paas Totaalafbouw konden we bovendien ettelijke kilometers aan profielen tegelijk afnemen. De goede levering en service van Ceves Vergeer in combinatie met Witzand bouwmaterialen deden de rest.” Cornelissen begon ongeveer 5 jaar geleden voor zichzelf, na 15 jaar bij verschillende bedrijven als stukadoor in loondienst gewerkt te hebben. Hij werkt nu vooral voor particulieren en heeft tegenwoordig bijna dagelijks een man of 2 à 3 voor zich aan het werk. “We doen eigenlijk alles, behalve filmwerk en spackspuiten in nieuwbouw. En we hebben het - net als iedereen volgens mij - stervensdruk.” Zoals gezegd is Cornelissen tevreden over de Slimgrip profielen. “En voor de prijs hoef je het niet te laten. Volgens mij zijn ze niet veel duurder dan andere profielen, maar je hebt er wel heel veel meer plezier van. En aangezien ik altijd een bruto vierkante meterprijs hanteer voor mijn klanten dekt dat de kosten voor de profielen prima. Wel jammer dat de staalprijzen zo zijn gestegen de laatste tijd, maar ja, zo gaan die dingen nou eenmaal.” Andere profielen probeert Paas ook al heel lang niet meer. “Never change a winning team, zeggen ze toch? Als iets goed is, moet je er niets meer aan veranderen.”

RICHTLIJN PROFIELEN

Stucprofielen zijn al zo oud als het vak zelf. Ze worden toegepast voor bijvoorbeeld het beschermen van hoeken, het begrenzen van bouwdelen, om scheurvorming te voorkomen en vanuit esthetisch oogpunt. Bovendien helpen profielen de benodigde pleisterdikte te realiseren en de gewenste vlakheidseis te bereiken. Maar er gaan ook best vaak dingen mis door verkeerd gebruik, vertelt Ed van der Plas van het Technisch Bureau Afbouw. “Daarom is er de richtlijn 1.10 voor de toepassing van profielen in stukadoorswerk binnen en buiten. In die richtlijn staat ook een handig schema welke profielen (verzinkt, aluminium, roestvast of kunststof) je het beste in combinatie met welke soort pleister kunt gebruiken. Maar we leggen ook uit waarom je een rvs profiel niet met een verzinkte spaan mag afwerken of hoe en met welk gereedschap je een profiel kunt afkorten.” In de richtlijn adviseert TBA ook om - zeker bij dunpleister - profielen te gebruiken die een perforatie ofwel een verbeterde grip en hechting hebben. “Slimgrip is daar een goed voorbeeld van”, stelt Van der Plas. “Belangrijk is verder dat de dunpleister onder de profielvleugel goed kan drogen. Pas hierbij nooit dikkere lagen toe dan maximaal 2 millimeter.”

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt.

Lees meer hierover in ons cookiebeleid