NEEM CONTACT OP

keyboard_arrow_up

STUCSTOPPROFIELEN

Stucprofielen voor het beëindigen van het stucwerk, bijvoorbeeld bij aansluiting op een kozijn.

Specificaties

  • Alu-zink - 0.5 mm
  • Laagdikte vanaf: 3 mm
  • Lengte in cm:
    250 / 260 / 270 / 300

Downloads

Specificaties

  • Verzinkt staal/wit gelakt - 0.5 mm
  • Laagdikte vanaf: 3 mm
  • Lengte in cm:
    260 / 270 / 300

Downloads

Specificaties

  • Alu-zink - 0.5 mm
  • Laagdikte vanaf: 6 mm
  • Lengte in cm:
    250 / 260 / 270 / 300

Downloads

Specificaties

  • Verzinkt staal / wit gelakt - 0.5 mm
  • Laagdikte vanaf: 6 mm
  • Lengte in cm:
    250 / 270 / 300

Downloads

Specificaties

  • Alu-zink - 0.5 mm
  • Laagdikte vanaf: 10 mm
  • Lengte in cm:
    250 / 260 / 270 / 300

Downloads

Specificaties

  • Verzinkt staal / wit gelakt - 0.5 mm
  • Laagdikte vanaf: 10 mm
  • Lengte in cm:
    260 / 270 / 300

Downloads

Maatwerk mogelijk

Met op maat geleverde profielen bespaar je tijd, geld en onnodig afval. Slimgrip profielen kunnen in elke gewenste lengte geleverd worden, zodat je niet hoeft te knippen. Vooral bij grotere projecten een uitkomst. Neem contact op met onze adviseurs en bespreek de mogelijkheden voor jouw project.

CONTACT
slimgrip stucprofielen toepassing

Wat zijn stucstopprofielen?

Stucstopprofielen zijn speciale stucprofielen die, zoals het woord al doet vermoeden, gebruikt wordt als beëindiging van het stucwerk; hier stopt het stucwerk met een fraaie rechte kant. Met de stucstop wordt het stucwerk stevig en netjes beëindigd. Denk bijvoorbeeld aan stucwerk tegen tegelwerk aan, tegen een gladde betonnen wand, gipsplaatwand of zelfs tegen het plafond. Stucstopprofielen zijn ook voor buiten te gebruiken, hierbij is het van belang om het juiste basismateriaal te kiezen.

Door de juiste materiaalkeuze kan roestvorming op de stucstopprofiel worden voorkomen. Voor binnen kan je verzinktstaal, aluzink of kunststof stucstopprofielen zoals PVC gebruiken. In de ruimtes binnen (sanitaire ruimtes) waar het vochtgehalte relatief hoog is en voor stucwerk buiten wordt vaan PVC, aluminium of RVS toegepast.

> Lees verder

slimgrip stucprofielen toepassing

Welke soorten en kleuren stucstopprofielen zijn er?

De meest gebruikte stucstopprofielen hebben een eenvoudig ontwerp en zien er uit als L-profielen, met een geperforeerd liggende flens en een gesloten openstaande rand. Deze rand is bepalend voor de laagdikte van het stucwerk en wordt in verschillende afmetingen geleverd.

Naast de simpele vormen, zijn er ook verschillende vormen en afmetingen leverbaar, zoals aansluitprofielen met een extra (gesloten) flens en/of een extra openstaande rand, om een lange schaduwvoeg (zoals een kozijn) te creëren. Ook zijn er nog beëindigingsprofielen met een flexibele zone om bewegingen tussen de stuclaag en bijv. een deur of raamkozijn op te vangen.

De stucstopprofielen zijn in verschillende materialen verkrijgbaar en worden afhankelijk van de toepassing (binnen/buiten of nat/ droog) geadviseerd. Er zijn ook witte stucstopprofielen beschikbaar die ervoor zorgen dat de stucprofiel sneller gedekt wordt door de verf. Het is handig deze witte stucstopprofiel toe te passen wanneer er bijvoorbeeld met schuurpleister wordt gewerkt. Deze kleur profiel is ook handig wanneer de stuclaag enkel nog gelatext wordt. Hoewel wit de meest gebruikte profielkleur is, komen ook antraciet of zwart steeds vaker voor als bijvoorbeeld afsluitprofielen bij kunststof kozijnen in die kleur. Stucstopprofielen werden vroeger veel ontworpen met een zogenoemde strekmetaal. De moderne profielen van ons merk zijn praktisch allemaal met kleine, grote, ronde of vierkante perforaties ontworpen zodat de hechting is gewaarborgd, maar de profielen zijn steviger. De stucstopprofielen worden aangeboden voor zowel dikke als dunne stuclagen. Er zijn stucstopprofielen voor beschikbaar voor stuclagen vanaf 3mm, 6mm, 10 mm, 12mm, 16 mm en zelfs nog dikker! Daarnaast zij er nog stucstopprofielen met een hogere rand (voor bijvoorbeeld isolatiestuclagen) of een brede XL flens voor een nog betere hechting en overbrugging van naden of scheuren.

> Lees verder

slimgrip stucprofielen toepassing

Wat zijn de voordelen van stucstopprofielen?

Door het gebruik van een stucstopprofiel voorkom je dat het stucwerk tegen een andere wand of bouwdeel wordt aangebracht en zich daaraan gaat hechten. Wanneer je geen stucstopprofiel gebruikt kan dit bij droging en krimp van de stuclaag, of bijvoorbeeld de wand waartegen gestuct is iets beweegt, gaan scheuren. De ervaring door gebruik van een stucstopprofiel, is dat een rand mooi strak wordt en een scheur zal uitblijven. Stucstopprofielen kunnen worden toegepast bij kozijnen, zoals raam en –deurkozijnen, maar ook wanneer vanaf de hoek van het andere wandvlak een andere afwerking zal worden toegepast, zoals bijvoorbeeld tegels of hout.

slimgrip stucprofielen toepassing

Hoe kunnen stucstopprofielen worden gemonteerd?

Stucstopprofielen of ook wel stucstops genoemd, worden net als andere stucprofielen met speciale stelmortel of aanzetmortel op de wand gemonteerd. Vaak dienen de stucstops dan ook als afreiprofiel, om met de spaan of rei de laagdikte egaal en strak aan te brengen. Sommige gipsplaat afsluitprofielen kun je bevestigen met nagels of schroeven, waarbij je de profielen achter de gipsplaat moet plaatsen. Sommige stucstops worden ook wel óp de gipsplaat gemonteerd, soms met nietjes, maar bijna altijd met gipsmortel.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt.

Lees meer hierover in ons cookiebeleid