NEEM CONTACT OP

keyboard_arrow_up

GIPSPLAATPROFIELEN

Voor gipsplaatafwerkingen waarbij een dunne stuc- en afwerklaag toegepast wordt. Alternatief voor flexcorner, papieren en kunststof hoekafwerkingen.

Specificaties

 • Aluminium - 0.45 mm
 • Laagdikte vanaf: 1 mm
 • Lengte in cm:
  200 / 250 / 260 / 275 / 300

Downloads

Specificaties

 • Aluminium - 0.4 mm
 • Laagdikte vanaf: 1 mm
 • Lengte in cm:
  275 / 300

Downloads

Specificaties

 • Verzinkt staal - 0.4 mm
 • Laagdikte vanaf: 1 mm
 • Lengte in cm:
  270 / 300

Downloads

Maatwerk mogelijk

Met op maat geleverde profielen bespaar je tijd, geld en onnodig afval. Slimgrip profielen kunnen in elke gewenste lengte geleverd worden, zodat je niet hoeft te knippen. Vooral bij grotere projecten een uitkomst. Neem contact op met onze adviseurs en bespreek de mogelijkheden voor jouw project.

CONTACT
slimgrip stucprofielen toepassing

Waar gebruik je gipsplaat profielen voor?

Wanneer een scheidingswand en/of plafonds worden gemaakt van gipsplaten, hebben wij het over de droge afbouw. In de meeste gevallen worden de wanden opgebouwd met metal stud profielen afgewerkt met gipsplaten. In sommige gevallen worden er ook scheidingswanden gemaakt met MDF plaatmateriaal.

Metal stud profielen zijn metalen of verzinkt stalen profielen die bestaan uit C en U profielen liggende en staande profielen die perfect in elkaar passen. Vroeger werden deze scheidingswanden vaak van hout gemaakt en afgewerkt met gipsplaten. Het grote nadeel van hout is dat dit werkt, waardoor snel scheurvorming ontstaat. De metal stud wanden zijn meestal tussenwanden of scheidingswanden op kantoren, hotels of voor het maken van een zolderkamer.

De gipsplaten worden vaak afgewerkt met een dunne pleisterlaag als ondergrond voor de eindafwerking. De buitenhoeken worden afgewerkt met een stucprofiel ter bescherming en versteviging van de hoek.

> Lees verder

slimgrip stucprofielen toepassing

Welk materiaal gipsplaatprofiel past in jouw klus

De Slimgrip profielen hebben een kenmerkende scherpe neus en een vetvrije 3D flens.

Hiervoor zijn er verschillende Slimgrip hoekprofielen verkrijgbaar in aluminium , alu-zink of verzinkt staal. Deze profielen zijn bij uitstek geschikt voor een dunne pleisterlaag van 1mm laagdikte. Voor de “groene gipsplaten” die worden verwerkt in een natte ruimte kan het beste een aluminium profiel worden gebruikt zoals de SG9078 of de SG9079. Voor de overige ruimtes kan prima een stucprofiel worden gebruikt van alu-zink type SG1030-GP1.

Bij plafonds worden ook vaak profielen gebruikt voor de afwerking van gipsplaten. Schaduwvoegen langs de wanden bijvoorbeeld met type 1750 en 1751. Deze zijn niet in de Slimgrip variant verkrijgbaar.

Naast hoekbeschermers voor de droge afbouw zijn er ook diverse stucstop profielen te verkrijgen buiten de Slimgrip serie, zoals type 1131, 1132, 1136, 1314, etc. Deze worden gemonteerd op het metal stud profiel, tegen bijvoorbeeld een deurkozijn. Het profiel 1131 is 14 mm dik, terwijl er een gipsplaat op gemonteerd wordt van 12,5 mm. De laatste 1,5 mm wordt afgesmeerd. Het profiel 1314 heeft dezelfde werkwijze, maar geeft een schaduwvoeg langs het kozijn. Voor elke plaatdikte hebben is er een passend afsluitprofiel / stucstop profiel. Er zijn ook eindprofielen van aluminium die verwerkt worden na montage van de gipsplaten, zoals de 9599, 9297, 9002, etc., zogenaamde ‘omgekeerde stucstop profielen’. Deze zijn ook in PVC uitvoering leverbaar en type 1817 is in verzinkt staal een veelvoorkomend type.

> Lees verder

slimgrip stucprofielen toepassing

Gipsplaatprofielen monteren

Specifieke bevestigingsmiddelen zijn niet nodig.

De hoekbeschermers zoals 9078 en 9079 en de omgekeerde stucstop profielen worden met aanzetmortel over de hele lengte vastgezet op de gipsplaten. De Stucstopprofielen zoals 1131 etc. worden ingeklemd tussen de gipsplaten en metal stud profiel bij het vastschroeven van de gipsplaten op de staanders.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt.

Lees meer hierover in ons cookiebeleid