NEEM CONTACT OP

keyboard_arrow_up

DUNPLEISTERPROFIELEN

De meeste efficiënte en voordelige keuze voor schilder- en behangklare wanden van bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning.

Specificaties

 • Alu-zink - 0.4 mm
 • Laagdikte vanaf: 2 mm
 • Lengte in cm:
  200 / 220 / 240 / 250 / 260 / 270 / 280 / 300 / 320 / 330

Downloads

Specificaties

 • Verzinkt staal / wit gelakt - 0.5 mm
 • Laagdikte vanaf: 2 mm
 • Lengte in cm:
  200 / 250 / 260 / 270 / 300

Downloads

Specificaties

 • Verzinkt staal - 0.5 mm
 • Laagdikte vanaf: 3 mm
 • Lengte in cm:
  200 / 220 / 250 / 260 / 270 / 300

Downloads

Specificaties

 • Alu-zink - 0.5 mm
 • Laagdikte vanaf: 3 mm
 • Lengte in cm:
  200 / 220 / 250 / 260 / 270 / 280 / 300

Downloads

Maatwerk mogelijk

Met op maat geleverde profielen bespaar je tijd, geld en onnodig afval. Slimgrip profielen kunnen in elke gewenste lengte geleverd worden, zodat je niet hoeft te knippen. Vooral bij grotere projecten een uitkomst. Neem contact op met onze adviseurs en bespreek de mogelijkheden voor jouw project.

CONTACT
slimgrip stucprofielen toepassing

Wat zijn dunpleisterprofielen

Dunpleisterprofielen worden toegepast bij stucwerk vanaf 1 mm tot aan 5 mm dunpleister. Deze hoekprofielen worden gebruikt daar waar een wand al behoorlijk recht staat en er geen grote oneffenheden aanwezig zijn. Een dunpleister hoekbeschermer heeft een dusdanig hoekstelling dat er minder lucht achter het profiel kan komen zodat deze zeer strak gesteld kan worden. Stuc hoekbeschermers voor dunpleister zijn er onder Slimgrip in Aluminium, Alu Zink en wit gelakt Verzinkt Staal.

slimgrip stucprofielen toepassing

Wat zijn de voordelen van dunpleisterprofielen

Voordeel van een dunpleisterprofiel is dat er goede stevige hoeken te maken zijn met relatief weinig stucmateriaal. Doordat de profielen mooi strak aansluiten en dun afgewerkt kunnen worden hoeft er maar zeer dun gesmeerd te worden. Ten opzicht van de flexcorner verwerkt een dunpleister profiel een stuk gemakkelijker en is het resultaat optimaal.

slimgrip stucprofielen toepassing

Waar pas je dunpleisterprofielen toe

Bij lijmblokken, gipsplaten en kalkzandsteen worden de naden en evtentueel aanwezige schroefgaten vooral bij grotere projecten door de spachtelaar afgewerkt. Eventuele hogere eisen aan de afwerking volgens de geldende beoordelingsrichtlijnen bepalen in hoeverre het oppervlak in z’n geheel afgewerkt moet worden en of een stukadoor de wand verder afwerkt. Tevens worden ook de hoeken gesteld. Bij gipsplaten en lijmblokken worden vooral de aluminium profielen en 0.4 mm Alu Zink (SG1030) profielen toegepast, bij kalkzandsteen veelal de 0.5 variant (SG1033) omdat het oppervlak wat meer onregelmatig kan zijn en er dan behoefte is aan meer stevigheid. De aluminium profielen worden overwegend toegepast op gipsplaten omdat hier minder stabiliteit van het profiel zelf wordt geëist. Bij het stellen van profielen vanaf 2mm is Alu Zink en Verzinkt Staal steviger en daarom aan te bevelen.

De aluminium profielen zijn verder een goed alternatief voor de welbekende flex corners; het verwerken hiervan vergt een behoorlijke behendigheid en omdat de verwerking van de aluminium profielen een stuk gemakkelijker is wordt hier vaak naar uitgeweken. Dunpleisterprofielen worden ook vaak toegepast wanneer bijvoorbeeld een decoratieve structuurpleister wand glad gemaakt dient te worden met dunpleister. Bij dunpleister projecten zien we ook dat er vaak gekozen wordt voor een wit profiel (bijv. de SG1029), dit omdat dunpleister werk wat gevoeliger is voor beschadigingen, dan komt niet direct het kale staal door het stucwerk heen. Daarbij zal een wit gelakt profiel veel sneller gedekt zijn bij het latexen van de wand.

> Lees verder

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt.

Lees meer hierover in ons cookiebeleid