NEEM CONTACT OP
DIKPLEISTERPROFIELEN
Geschikt voor dikker stucwerk, in situaties met oneffenheden waarbij de muur moet worden gecorrigeerd.
SG1035
Specificaties
-
Alu-zink - 0.5 mm
-
Laagdikte vanaf: 5 mm
-
Lengte in cm:260 / 270 / 300
Downloads
SG1040
Specificaties
-
Alu-zink - 0.5 mm
-
Laagdikte vanaf: 7 mm
-
Lengte in cm:200 / 220 / 250 / 260 / 270 / 280 / 300
Downloads
SG1088
Specificaties
-
Alu-zink - 0.4 mm
-
Laagdikte vanaf: 7 mm
-
Lengte in cm:200 / 220 / 250 / 260 / 270 / 280 / 300
Downloads
Maatwerk mogelijk
Met op maat geleverde profielen bespaar je tijd, geld en onnodig afval. Slimgrip profielen kunnen in elke gewenste lengte geleverd worden, zodat je niet hoeft te knippen. Vooral bij grotere projecten een uitkomst. Neem contact op met onze adviseurs en bespreek de mogelijkheden voor jouw project.
CONTACTWat zijn dikpleisterprofielen?
Dikpleisterprofielen worden gebruikt door de stukadoor voor klussen met een stuclaag vanaf 5 mm. Wanneer er grote oneffenheden in de muur of wand zitten en deze vlak of recht gemaakt moeten worden dan zullen deze hoekbeschermers worden gebruikt. Dikpleisterprofielen hebben grotere gaten in het profiel t.o.v. een dunpleisterprofiel. Deze hoekprofielen hebben grotere gaten, zodat de vaak grovere mortel beter het profiel kan verankeren en het water, afkomstig uit het te verwerken gipspleister, beter kan verdampen. De hoek van het profiel en de neushoogte zorgen er voor dat de stukadoor voldoende gips kwijt kan om tot de gewenste dikpleister afwerking te komen.
Welk materiaal dikpleisterprofiel past het beste bij mijn klus?
Slimgrip biedt op dit moment twee varianten hoekprofielen die geschikt zijn voor dikpleisteren. Dit zijn de typen SG1040 en de SG1088, deze zijn beide geschikt voor een laagdikte vanaf 7 mm. Binnenkort wordt het assortiment uitgebreid uit met type SG1035, welke geschikt zal zijn vanaf 5 mm dikpleister afwerking. Keuze voor welk profiel hangt af van de stuclaag, type neus die gewenst is, de hoekstelling van het profiel, de stevigheid die men wenst en natuurlijk de prijsstelling.
Hoekbeschermer type SG1040 kent een kleinere hoekstelling dan type SG1088 en heeft meer lucht achter het profiel. Bij type SG1088 zit er minder lucht achter het profiel, dit heeft een positief gevolg voor de stevigheid van de hoek. Bij type SG1040 is het mogelijk om het profiel te ‘draaien’ waardoor de hoekstelling veranderd en het mogelijk is om bij bijvoorbeeld een dagkant het ene vlak dikker te smeren dan het andere vlak.
Wat zijn de verschillen tussen een dun- en dikpleisterprofiel?
Dikpleister hoekprofielen hebben een hogere neushoogte en de hoek van het profiel zorgt er voor dat de stukadoor tot een dikpleister afwerking kan komen. Doordat het profiel hierdoor perfect verankerd zit in het gipspleister ontstaat er een zeer stevige hoek die tegen een stootje kan. Dikpleister hoekprofielen onderscheiden zich van een dunpleister hoekbeschermer mede ook door de grote gaten die in het profiel aanwezig zijn. Een dikkere stuclaag bevat ook meer vocht dat goed moet kunnen verdampen. De grote perforaties bevorderen dit proces.
Dunpleister profielen dienen vooral voor het glad maken van wanden echter indien een wand grote oneffenheden heeft en indien de muur te veel ‘wegloopt’ en daardoor de stuclaag dikker dan 5mm moet zijn is een dikpleister hoekprofiel aan te raden.
Wat zijn de voordelen van dikpleisterprofielen?
Het gebruik van dikpleister hoekprofielen zorgt er voor dat de stukadoor een stevige en strakke hoek kan maken die tegen een stootje kan, doordat het profiel goed verankerd zit in het gipspleister. In de praktijk wordt ook regelmatig een dunpleister profiel dikker gesteld, echter dit maakt de hoek een stuk kwetsbaarder. Vandaar dat de juiste keuze voor het profiel dat het beste past bij de klus van belang is.